Oberża86

Menu

PRZY GRUPACH OD 8 OSÓB DOLICZAMY OPŁATĘ ZA SERWIS W WYSOKOŚCI 10% WARTOŚCI ZAMÓWIENIA

Podroby

  • Flaki cielęce

    22
  • Gulasz z serc kaczych ze świeżym tymiankiem

    39
  • Żołądki gęsie

    44
    z rozmarynem duszone w porto
  • Sałata z wątrobą

    33
    z kurczaka, zielonym jabłkiem, cebulą czerwoną i pestkami dyni
  • Smażona kaszanka

    29
    z borowikami w cieście francuskim

Przystawki

  • Siekany tatar wołowy

    39
  • Pyzy z gęsiną

    29
    na sałatce z ogórka kiszonego
  • Pstrąg w galarecie

    31
    z sosem tatarskim
  • Smażony śledź w zalewie octowej

    24
  • Tatar z buraka

    21
    z kozim serem i karmelizowaną gruszką
  • Śledź w kwaśnej śmietanie

    22
    z selerem naciowym i chrupiącym jabłkiem
  • Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami

    27
    z sosem żurawinowym

Zupy

  • Kapuśniak

    22
    z kiszonej kapusty ze smażonymi ziemniakami
  • Krem z ziemniaka

    20
    z rozmarynem na wędzonym boczku
  • Zupa pomidorowa

    19
    z porem i domowym makaronem
  • Zabielana zupa rybna

    26
    aromatyzowana koprem

Dania bezmięsne

  • Jarmuż ze smażonymi borowikami

    34
    gruszką i orzechami włoskimi
  • Kaszotto grzybowe

    34
    z natką pietruszki
  • Makaron z kalafiorem

    36
    serem długo dojrzewającym i prażonymi pestkami dyni

Dania mięsne

  • Polędwica wołowa

    94
    z domowymi frytkami,pieczonymi warzywami i sosem z octu balsamicznego
  • Polędwica wieprzowa

    49
    w sosie borowikowym z domowymi knedlami i surówką z buraków
  • Golonka w sosie kminkowym

    46
    z krokietem z kapustą
  • Schab z kością

    39
    z babką ziemniaczaną i burakami zasmażanymi
  • Duszona gicz jagnięca

    83
    z puree z bakłażana i dyni podana z frytkami z rozmarynem
  • Udko z kaczki

    52
    z kopytkami orzechowymi w sosie pomarańczowym

Dania rybne

  • Risotto z krewetkami

    46
    pomidorkami concasse i świeżymi ziołami
  • Dzwonko z halibuta

    52
    z sosem maślanym i białymi warzywami
  • Filet z łososia

    49
    podany na kalafiorze po polsku z sosem beurre blanc
  • Filet z sandacza

    51
    na kopytkach z sosem cydrowym
  • Ryba sezonowa

    od 39
    z domowymi frytkami i kapustą kiszoną

Desery

  • Ciastko czekoladowe

    25
    z lodami z sosem malinowym
  • Gruszka duszona

    24
    w syropie korzennym z kremem angielskim i musem czekoladowym
  • Strudel jabłkowy

    25
    z lodami waniliowymi i sosem cynamonowym
  • Karmelizowana śliwka

    22
    z lodami orzechowymi

Dania dla dzieci

  • Lody

    17
    z polewą malinową
  • Nuggetsy

    20
    z frytkami i surówką z marchwi
  • Rosół

    17
    z domowym makaronem