Oberża86

Menu

PRZY GRUPACH OD 8 OSÓB DOLICZAMY OPŁATĘ ZA SERWIS W WYSOKOŚCI 10% WARTOŚCI ZAMÓWIENIA

Przystawki

  • Solony śledź bałtycki

    18
    z liśćmi szczawiu i młodą marchwią
  • Tatar z marynowanego śledzia

    17
    z zielonym jabłkiem, czerwoną cebulą i kwaśną śmietaną
  • Łosoś wędzony

    27
    podany z młodym szpinakiem, ogórkiem, rzodkiewką i kremem chrzanowym
  • Smażona kaszanka

    25
    z borowikami w cieście francuskim
  • Siekany tatar wołowy

    39
  • Danie wegetariańskie

    Pierogi z bobem

    24
    i pietruszką z sosem z cebuli szalotki

Zupy

  • Chłodnik litewski

    17
    z jajkiem przepiórczym
  • Zupa szczawiowa

    18
    z ziemniakami i jajkiem
  • Zupa ze świeżego ogórka

    18
    z domowym makaronem
  • Zabielana zupa rybna

    22
    aromatyzowana koprem

Sałaty

  • Szpinak z krewetkami

    35
    ogórkiem, oregano i sosem cytrynowym
  • Sałata lollo z kurczakiem

    26
    grzankami i sosem czosnkowym
  • Sałata rzymska z awokado

    28
    cukinią, świeżą miętą i tymiankiem
  • Tradycyjna sałatka grecka

    24

Dania bezmięsne

  • Makaron z sosem pomidorowym

    26
    oliwkami, bazylią i serem długodojrzewającym
  • Risotto z krewetkami

    42
    pomidorkami concasse i świeżymi ziołami

Dania mięsne

  • Pierś z kurczaka

    34
    z grillowanymi warzywami i świeżymi ziołami
  • Schabowy z kością

    32
    z puree ziemniaczanym i młodą kapustą
  • Golonka

    39
    w sosie kminkowym z krokietem z kapustą
  • Stek z antrykotu wołowego

    72
    z domowymi frytkami, marynowanym bakłażanem i sosem bernaise
  • Pół perliczki

    69
    w sosie własnym ze smażonymi ziemniakami i modrą kapustą z wiśniami
  • Comber jagnięcy

    89
    z mizerią po kaszubsku i opiekanymi młodymi ziemniakami z rozmarynem

Dania rybne

  • Kotlety mielone z dorsza

    39
    z koperkiem, młodymi ziemniakami i mizerią
  • Pieczony pstrąg

    52
    z masłem i tymiankiem cytrynowym z grillowanymi warzywami
  • Ryba sezonowa

    39
    z domowymi frytkami i surówką z kapusty kiszonej
  • Filet z łososia

    46
    z sosem maślanym i gotowanymi młodymi warzywami

Desery

  • Tarta z rabarbarem

    21
  • Sałatka z owoców sezonowych

    17
    z sosem z limonki, liśćmi mięty i kruszoną bezą
  • Karmelizowane truskawki z rabarbarem

    20
    liśćmi melisy i lodami waniliowymi
  • Lody waniliowe

    17
    z polewą owocową

Dania dla dzieci

  • Rosół

    17
    z domowym makaronem
  • Nuggetsy

    20
    z frytkami i surówką z marchwi