Skip to main content

Witaj! Oto nasze

menu a’la carte

Autorskie połączenie selekcji win i polsko-francuskiej sztuki gotowania.

Od 2019 przodujemy na liście najlepszych restauracji w Gdyni.

Matjas - dziewiczy śledź z liśćmi szczawiu i młodą marchwią

32zł

Mus z pieczonego bakłażana z kozim serem i salsą paprykową

35zł

Pierogi z bobem i pietruszką z sosem z cebuli szalotki

36zł

Smażona kaszanka z borowikami w cieście francuskim

36zł

Szparagi duszone na białym winie podane z musem z homara lub podsmażone na maśle kurki podane z musem z homara (sezonowo)

58zł

Siekany tatar z polędwicy wołowej

52zł

Zupa ze świeżego ogórka z domowym makaronem i świeżym koprem

29zł

Vichyssoise – krem z młodego pora z sałatką rakową

37zł

Zabielana zupa rybna aromatyzowana koprem

37zł

Nie widzisz pozycji dla siebie?

Nasza obsługa z chęcią doradzi Ci specjalne danie spoza karty menu, które będzie dopasowane do Twoich preferencji.

Kremowe risotto ze szparagami lub kurkami (sezonowo)

64zł

Pomidorowe wegańskie risotto ze świeżą bazylią

49zł

Ryba sezonowa z dodatkami (zapytaj obsługi co dziś proponujemy)

od 63zł

Filet z pstrąga z sosem maślanym i gotowanymi młodymi warzywami

68zł

Risotto z krewetkami, pomidorkami concasse i świeżymi ziołami

73zł

Seebass (okoń morski) z sosem szczawiowym na ziemniakach rissoles z dodatkiem młodej marchwi i cebuli szalotki

94zł

Pół perliczki w sosie własnym ze smażonymi ziemniakami i młodą marchwią

89zł

Schabowy z kością z puree ziemniaczanym i młodą kapustą

63zł

Stek wołowy (zapytaj obsługi co dziś proponujemy) z domowymi frytkami, fasolką szparagową z czosnkiem i pietruszką oraz sosem bernaise

od 130zł

Comber jagnięcy z sosem miętowym z dodatkiem anchois, ziemniakami po francusku i świeżą botwiną

169zł

Sałatka z owoców sezonowych z sosem z limonki, liśćmi mięty i kruszoną bezą

30zł

Karmelizowane truskawki z rabarbarem, liśćmi melisy i lodami waniliowymi od Kwaśniaka

32zł

Ciastko czekoladowe z lodami waniliowymi od Kwaśniaka z sosem malinowym

35zł

Wszystkie ceny zawierają podatek VAT.

Lista alergenów dostępna jest u obsługi restauracji.

Przy grupach od 6 osób doliczamy opłatę za serwis w wysokości 10% wartości zamówienia.

Zarezerwuj stolik

Chcesz zapytać o wizytę w Oberży86 z kuchnią otwartą po 22:00? A może masz inne, indywidualne potrzeby. Po otrzymaniu rezerwacji skontaktujemy się z Tobą w celu potwierdzenia. Zachęcamy do zrobienia rezerwacji telefonicznej pod numerem
+48 505 972 849
rezerwacje